maanantai 6. heinäkuuta 2009

Eroahdistus ongelmana

Höpillä on näimmä jälleen muuton yhteydessä esiintyvää eroahdistusta. Täällä rivitalossa se tarvis vaan saada mahdollisimman nopeasti loppumaan. Ja tietysti muut yhtyvät Höpin aloittamaan haukuntaan. Tai siis oletan, että Höpi on "syyllinen" koska se on selvästi hermostunut jättäessämme ne yksin. Nyt olen kyllä joka kerta jättänyt niille tekemistä, eli aktivointi kuutioita ja pyramidin sekä sellaisia "reikämunia" johon saa namia sisälle. Nyt olemme vielä jättäneet niitä vain muutamaksi tunniksi yksin melkein joka päivä, ihan vaan harjoituksen vuoksi. Ja sitten kun palaamme, yritän mennä sisään silloin kun ne on hiljaa ja enkä huomaa niitä ennen kuin ne ovat rauhoittuneet. Fasu ja Hile rauhoittuvan tosi nopeesti ja käyvät nukkumaan, mutta Höpi ei oikeestaan rauhoitu kunnolla ollenkaan.

Joskus aikoinaan muuttaessani kerrostaloon, Höpillä oli silloin samoja oireita ja ehkä aika kuultaa muistot, mutta silloin se meni aika pian ohi. Rupesin nyt myös muistelemaan sitä, että Höpi taisi vaan kiihtyä noista aktivointileluista... Tarvis myös kokeilla niin, että jättäisin vaan Fasun ja Hilen yksin, sitten tietäisin alkavatko ne haukkumaan ilman Höpiä. Paras ois varmaan jättää niille aidot luut syötäväksi, niitä syödessään ne ei kiihdy.

Jos jollain on hyviä neuvoja, niin otetaan vastaan. Löysin tuon DAP-haihduttimenkin tuolta muuttolaatikoista, tarvis käydä hakemassa täyttöpullo siihen.

1 kommentti:

Satu kirjoitti...

Hei,

Pelkääkö Höpi yksin jäämistä?

Minnillä eroahdistusta oli pentuna ja sitten se taas palasi, kun ikää alkoi kertyä. Se alkoi vanhemmiten pelätä kaikenlaista, mitä se ei ollut aiemmin pelännyt: ruohonleikkuria, ukkosta, raketteja, pölynimuria...

Minni tunsi olonsa turvalliseksi pienessä tilassa.

Oletko kokeillut Höpille pehmoiseksi ja viihtyisäksi sisustettua boksia?

Toivottavasti keksitte ratkaisun. Halaukset Höpille.

Satu