tiistai 25. elokuuta 2009

Hile luonnetestissä

Olimme viime sunnuntaina Hilen kanssa Hämeenlinnassa luonnetestissä.
Yllätyin positiivisesti, koska mulle itselleni on jäänyt niin suuret traumat luonnetestistä jossa olin Höpin kanssa joskus lähes kymmenen vuotta sitten. Höpi meni siellä ihan paniikkiin ja jouduin ainakin vuoden tekemään töitä siitä jääneiden traumojen korjaamiseen, esim. se alkoi haukkua vastaantulevia miehiä.

Hilen kanssa testi oli kuin olisimme olleet sunnuntaikävelyllä :) Se ei kuormittunut lainkaan testistä!

Seuraavana selostus testistämme:
Ensin juttelimme tuomareiden kanssa ja Hile tunki samalla koko ajan niiden syliin ja rapsuteltavaksi.
Sitten oli vuorossa vetoleikki, tuomari tarjosi jotain puukeppiä josta Hile ei välittänyt lainkaan. Meillä oli mukana pehmolelu jolla itse aloin leikittää ja Hile taisteli siitä hyvin sekä minun että tuomarin kanssa.
Sitten oli vuorossa "mörkökelkka", aluksi Hile vaan ihmetteli, että mikäs tuo on ja alkoi rapsuttaa naamaansa... Sitten kun kelkka oli ihan lähellä Hile haukahti ja hyppäs mun selän taakse, mutta heti vielä kelkan liikkuessa meni katsomaan lähemmäs ja sitten ei kauheesti enää välittänyt mutta ei mennyt katsoonkaan. Vasta kun mä menin kyykkyyn ja kutsuin sen haistaan, niin tuli katsoon. Sitten teimme pienen lenkin kauemmas ja tulimme uudestaan kelkan luo jota Hile meni suoraa mun edellä haistaan. Tuomari sanoi lopussa, että kelkka ei ylittänyt Hilen ärsytyskynnystä eli sen ei tarvinnut pelätä sitä.
Seuraavana kokeiltiin, miten Hile puolustaa mua. Kun tuomari hyökkäsi mua kohti, Hile vasta ihan lähellä alkoi haukkua ja meni mun selän taakse. Sitten kun tuomari muuttui taas kiltiksi, Hile meni sen syliin...
Sitten käveltiin maasta nousevan haalarin ja rämisevän tynnyrin ohi. Haalariin Hile reagoi kaikkei voimakkaimmin, syöksy mun taakse ja haukahti peloissaan, mutta kun kävelimme haalarin ohi samantien, ei regoinut siihen mitenkään, ei edes yrittänyt kiertää. Sitten tuli rymisevä tynnyri jota myös syöksyi karkuun mutta ei niin voimakkaasti ja kun kävelimme sen ohi heti, ei väistänyt sitäkään. Sitten tehtiin vielä uusi kierros haalarin ja tynnyrin ohi eikä Hile siinäkään väistänyt tai pelännyt niitä.
Seuraavaksi minä menin pimeeään huoneeseen ja tuomari päästi Hilen perässä etsimään mua. Hile ei alkuun oikein tajunnut, että mitäs tässä pitäs nyt tehdä, se yritti mennä toisen tuomarin rapsuteltavaksikin. Sitten vasta kun molemmat tuomarit olivat sanoneet, että sun pitäis etsiä äiti, niin sitten se nosti nenän ja tuli suoraa mun luo.
Sitten Hile jätettiin yksin seinässä olevaan hihnaan kiinni ja tuomari alkoi tulla uhkaavasti sitä kohti. Hile alkoi haukahdella vasta kun tuomari oli tosi lähellä ja yritti vältellä ja tehdä rauhottavia signaaleja, mutta murisi kyllä aika alusta saakka. Ja taas kun tuomari muuttui kiltiksi, Hile meni sen syliin rapsuteltavaksi.
Lopuksi kokeiltiin reagoiko Hile laukauksiin ja ei mitään reaktiota.

Lopuksi tuomari vielä selosti testin tulokset suullisesti, pääpiirteittäin Hile on siis hieman harkitsevainen "dieselkäyttöinen" niinkuin tuomari asian mainitsi, ja muistaa sille aiheutetut vääryydet mutta ei pahasti eli muistaa että jotain tapahtu, mut ei pelkää tai panikoi, Hile on siis itsevarma ja sillä on korkea ärsytyskynnys. Lopuksi tuomarit sanoivat, että ei kannata laittaa nettimyyntiin vaan kannattaa viedä kotiin...

Tässä vielä pisteet:
Toimintakyky +1 kohtuullinen

Terävyys +3 kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu +1 pieni

Taisteluhalu +2 kohtuullinen

Hermorakenne +2 tasapainoinen

Temperamentti +2 kohtuullisen vilkas

Kovuus +1 hieman pehmeä

Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukauspelottomuus: laukausvarma

YHTEISPISTEET 192p

Nyt minäkin voin muuttaa käsitystäni luonnetestistä, kun meille kummallekaan ei jäänyt traumoja.

1 kommentti:

Ansku kirjoitti...

Kovat pisteet :O