tiistai 24. maaliskuuta 2009

Barkstop

Ostin viime viikolla kokeiluun barkstop-haukunestopannan. Meillä kun oikeestaan jokainen reagoi turhiin kolahduksiin ja jos kesällä joudutaan muuttamaan rivitaloon tai pahimmassa tapauksessa kerrostaloon, niin jotain konsteja pitäis olla haukkumisen vähentämiseksi. Kokeilin tuota pantaa ensin Hilelle ja se olikin yllättävän tehokas. Aluksi Hile haukkuu, mutta muutaman haukahduksen jälkeen se loppuu kuin seinään. Eli periaatteessa toimii juuri niin kuin pitää, koira saa ilmoittaa ja sitten se loppuu. Seuraavaksi kokeilin Fasulle ja siihen ei meinannut tehota ensin ollenkaan, mutta säädin herkkyyttä niin, että panta reagoi herkemmin ja kyllä alkoi tehota Fasullakin. Hyvä panta ollakseen noin halpa.

Vanhempieni Dami-löwchen kastroitiin eilen. Sillä ehkäistään vanhuuden eturauhasvaivat ja toivottavasti hillitään sen ärhäkkää luonnetta. Damilla on purentavika ja sen takia jouduttu yksi pysyvä hammaskin poistamaan, joten näyttelyihin eikä jalostukseen siitä ei olisi kuitenkaan ja onhan se jo 7v.

Nyt on koulutuksen jääneet taas aika vähiin, pihakin on niin liukas, että vauhdikkaimpia liikkeitä en uskalla lainkaan ottaa. Agility-reeneissä viime viikolla meni aikas vaikea rata hienosti ja tällä viikolla on viimeiset maneesireenit tältä keväältä. Lauantaina olisi kahden startin kisat ja seuraavalla viikolla messarissa yksi startti.

Ei kommentteja: