keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Kastrointi

Tänään Hile oli kastroitavana ja itse olin anestesian valvojana ja avustajana leikkauksessa. Leikkaus meni hyvin ja nukutuskaan ei ollut ongelmallinen niinkuin näillä joskus voi olla. Hile sai nukutusainetta piikkinä lihakseen vain puolet normaali annoksesta ja hyvin rauhottui sillä ja sitten isofluraania maskilla. Nukahtamis vaiheessa oli hengityskatkoksia, mutta ei enää sen jälkeen.

Silloin kun Höpi kastroitiin, se ei meinannut hengittää ollenkaan itse vaan sitä piti painella nenästä, jotta se hengitti, eläinlääkärillä ei ollut isofluraani-laitetta eli siis edes happea ei saanut annettua. Silloin en tajunnut tilanteen vakavuutta, toisaalta onneksi, olisin varmaan mennyt ihan hysteeriseksi. Nyt taas kun on hengityskone ja tietää mitä pitää tehdä ja pysyy itse rauhallisena, niin ei tarvitse hysterisoida.

Hile oli jo kotimatkalla kahdentoista aikaan osittain pystyssä ja kokonaan hereilläkin jo neljän aikaan iltapäivällä. Kauluria en sille ottanut ollenkaan, vaan olen aikoinaan tehnyt Höpille trikoohaalareita joten niitä käytän Hilelläkin. Kaulurista Hile sekois varmaan totaalisesti, kun ei pääse sängyn alle tai sohvan taakse nukkumaan. Hilettä tuntuu häiritsevän enemmän se, että siltä on karvat ajeltu kuin se, että se on leikattu... Se käyttäytyy ihan samalla tavalla kuin silloin jos olen leikannut siltä esim peppukarvoja... Illalla se on ollut jo oma itsensä ja kieri ja riehui ja hankasi itseään sohvaan...

Ei kommentteja: